dilluns, 18 de juny del 2012

Uluru (Austràlia)

OCEANIA

Mapa físic d'Oceania
A Oceania hi han 32.724.538 habitants. Generalment es parla l'anglès perquè duran molt de temps va ser una colònia anglesa. També tenen altres costums antigues com cunduir per l'esquerra, i tant la bandera australiana com la de Nova Zelanda tenen en petit la bandera d'Anglaterra.

AUSTRALIA

Mapa polític d'Austràlia
Australia és un païs de 21.000.000 habitants i té una superfície de 7.686.849 km quadrats, és la illa més gran del món. La seva capital es Canberra, i la seva moneda es el dolar Austràlia. Està situada en el hemisferi sud. Al nord limita amb Indonesia i Paqua, Nova Guinea, al est limita amb els mars del coral i Tasmalia i al sud oest am el Ocea Indic. 
Té sis estats: Queensland, Nova Gal·les del sud, Victoria, Ausralia meridional, Australia Occidental i Tasmalia.
Té un clima d'hiverns suaus i estius calids. Una gran part dels animals que habiten Australia son exclusius d'alla: koalas,        cangurs, mersopians i molta varietat d'insectes.

ULURU

L'Uluru, també anomenat Ayers Rock, es troba a 446 km al sud de Alice Springs entre les 132.566 hectàries que composen aquest parc, declarat per la UNESCO com a patrimoni de la humanitat.
Vista panoràmica de l'Uluru
L'Uluru és un monòlit de sorra vermellosa de forma casi ovalada amb les vores retallades a causa de la erosió. Té 348 m d'alçada, un perímetre de 9,4 km i una superfície de 3,5 km quadrats. Es troba a 862 m sobre el nivell del mar. Aquest monòlit es va formar fa 100 milions d'anys aproximadament. Depen de la llum, l'Uluru pot caviar de tons, desde un vermell intens fins a ocre. Aquest efecte es causat per la sorra del qual esta format, que es rica en feldspat; que es un mineral que s'oxida en contacte amb l'aire.
A la base de la roca hi han unes rutes naturals on es troben pintures rupestres dels aborígenes.
Hi ha un camí provist amb cadenes que porten al cim del monòlit. És una pujada de uns 16 km.
Es diu que per els aborígenes l'Uluru es una barreja d'energia mística i vital, construit per la carn dels déus i d'alguns espiritus creatius.




Xavi Miranda Lloveras
Cristina Perez Tallada
Sara González Enfont
Guillem Costa Miquel
Arnau Coloma Pérez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada