dilluns, 18 de juny del 2012

Machu Picchu (Cuzco, Perú)



AMÈRICA DEL SUD


Amèrica del sud es el subcontinent d'Amèrica, s'estén al llarg de 7240km i es troba a 1000km de l’Antàrtica. Pel nord està Amèrica Central i Amèrica del Nord, a l'est es limita per l’oceà Atlàntic, el sud i l'oceà Pacífic.




 





Amèrica del sud es troba el riu més llarg del món, l'Amazones amb més de 200 afluents. Hi ha moltes selves tropicals que construeixen un terç de la part de plantes i animals de la Terra.
Es caracteritza per un clima humit en el nord i més fred i humit en el sud del sudcontinent.
Poca gent viu al sud tot i ser una zona rica en minerals, té en altiplà fred i erm, la Patagonia.
Els seus habitants són gent d'origen europeu, indígena i africà, la majoria de la població parla espanyol i el portuguès.


PERÚ



Perú és un país situat a l'est Amèrica del Sud.



La seva capital és Lima, té una superfície de 1.285.216 Km2. Té de població 26.152.265 habitants. La seva moneda s'anomena nuevo sol.
La seva llengua oficial és el castellà i el quítxua, també es parla l'aimona. El coure, el zinc, el petroli, el plom, el cafè, el cotó, el peix i el sucre són unes de les seves exportacions

 
Nuevo Sol
Bandera de Perú
.













 


MACHU PICCHU

Machu Picchu és una antiga ciutat inca situada al cim d'una muntanya a Cuzco, Perú.














Hiram Bingham
Es un lloc únic pel seu espectacular entorn natural. Es troba una roca que es va obrir pas a través d'una roca sedimentaria.
La muntanya té una altitud de 2.800metres i la ciutat inca es troba a 2350 metres.
Va ser abandonada l'any 1534, quan els espanyols finalitzaven la conquesta del país, però no va ser descoberta fins l'any 1911 per l’arqueòleg Hiram Bingham.
Està envoltada d'un paisatge de muntanyes i boscos inaccessible.
Hi havia un milió d'habitants com sacerdots, dones...
A la part més alta es situava el seu centre religiós i cerimonial.


.








A Machu Picchu es troben 200 estructures arquitectòniques, realitzades amb pedra llebrada i 109 escalinates. 




Des de d'alt de la muntanya on es troba Machu Picchu hi ha un riu anomenat Urambomba que les seves aigües descendeixen 1000 metres per 47 km de terreny. La zona de Machu Picchu es prolífica en meravelles naturals. Es troben més de 300 especies d’orquídies, entre elles, la més petita del món en que la seva envergadura es de 2mm.






  Recreació:








ELS INQUES





L’ imperi inca ocupava l’ altiplà de Bolívia i s’ estenia pels andes, des de l’Equador fins al nord de Xile. Va néixer al S. XIII.
L’ emperador era anomenat inca, fill del Déu sol. No es coneixia la propietat privada i tothom cultivava la part que els hi assignava. Una tercera part era per ells.
No van desenvolupar l’ escriptura.
Cuzco era la capital de l’ imperi inca, consistia en dividir les ciutats en una part alta i una altra baixa, amb una gran esplanada intermèdia.
La seva religió era politeista, la filosofia era al voltant de “Miracocha”, Déu creador. L’últim inca que va existir va ser l’emperador Atahualpa, assassinat l’any 1534.     


Aquí us deixem un vídeo on es sobrevola Machu Picchu i es veu tota la ciutat inca que us hem parlat abans:






MARINA FORNAGUERA, PAULA PEREZ, MARC MARTINEZ, ARNAU PARES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada