dilluns, 18 de juny del 2012

Acrópolis d'Atenes (Grècia)



EUROPA


Europa està situat a la meitat de l'Hemisferi Nord, comença a l'oceà àrtic, pel nord fins el Mar Mediterrani. Per l'oest, arriba fins l'oceà Atlàntic i per l'est limita amb Àsia. És el continent més petit del món darrere d'Oceania.Té una superfície de 10.530.751 km2. 




Bandera de la Unió Europea
Europa física












GRÈCIA 

Nom oficial: Heleïneke Demokratia.
Forma de govern: Camara de diputats (300)
Cap d'esta: President
Cap de govern: Primer Ministre
Capital: Atenes
Superfície:131.940 km2





Bandera de Grècia


Grècia física


ACRÒPOLIS D'ATENES


Durant més de 2000 anys, d’acròpolis ha vist desenvolupar als seus peus la ciutat d’Atenes. Hi destaca, des de la llunyania, el formidable Partenó, amb disseny dels arquitectes Calícrates i Ictino. Comença a construïr-se el 447 aC. És una construcció de l’època clàssica, l’acròpolis pertany a l’any micènic es troba a la part alta d’Atenes. Els perses la van destruir durant la segona guerra micènica ( S.V aC.)



Acròpolis significa en grec “ciutat alta”  hi ha diversos acròpolis Atenes, però la més important amb diferència és la d’Atenes.




L'Acròpolis d'Atenes

Vista de l'Acròpolis d'Atenes





PARTENÓ

És el principal temple de l’acròpoli d’Atenes dedicat a Atenea Pàrtenos realitzat en temps de Pèricles sobre un àntic temple hexàstil (l’hecatòmpedos) fou destruït pels perces l’any 479 aC va dirigir la seva construcció Fídies 447-438 aC els seus arquitectes van ser Ictinos i Calictrates i pertany a l’estil dòric. Va ser construït en marbre pentèlic.
La seva planta estava dividida en tres naus per dues fileres de columnes entre les quals es col·locà l’estàtua de la deesa.





El Partenó


Planta del Partenó


El Partenó


Podeu viure l'Acròpolis més de prop amb els següents vídeos:
  1. El primer vídeo representa una visita virtual a l'Acròpolis d'Atenes.
  2. El segon és un vídeo que mostra com és l'Acròpolis en l'actualitat.









Jana Austrich
Fàtima Bascompte
Jordi Casañé
Arpit kumar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada