dilluns, 18 de juny del 2012

Petra (Jordània)

Pròxim Orient no és un continent delimitat sinó que és un conjunt de països com Afganistan, Pakistan, Qatar, Jordània, Aràbia Saudita, Bahrain, Iraq, Iran, Turquia, etc.
Hi han uns 320 milions d'habitants mes o menys i no hi ha moneda concreta. Tampoc te un idioma concret si no que en te uns 15.
Es on van néixer els primers rius del mon el Tigris i l'Eufrates i també les primeres civilitzacions Mesopotàmiques.

Jordània es un país de l’Àsia situat al Pròxim Orient. Te fronteres amb Iraq (al nord-est), Síria (al nord), Aràbia Saudita (a l’est i al sud), Mar Roig (al sud-oest) i amb Israel (a l’oest).
Idioma oficial: l’àrab.

Superfície: 92.300 km2.
Població: 6.407.085 d’habitants.
Moneda: Dinar Jordà.
Densitat: 62/km2.
Religió: Islam.



















Petra es una gran meravella feta per els antics nabateus al segle II. Patrimoni de l'humanitat des de el 1985. Tracte de una ciutat feta de pedra, Petra en grec, en el golf de Aqaba. Te una façana d'uns 40 metres d'altura i només s'ha descobert un 5% de tota la ciutat.









La ciutat de Petra esta entre dos muntanyes d'uns 140 metres d'altura i entre elles només hi ha 4 o 6 metres. Petra va ser la capital dels nabateus en els segles II i III d.C. Tot i que els romans el van conquerir durant els segles IV i V.
Petra esta protegida per tots els costats per una frontera natural. Esta integrada dins una muntanya i esta a la vora del mar.
És una ciutat protegida i no es poden fer ni foto ni vídeos de l'interior.

Vídeos sobre Petra




Josep Velis
Fèlix Pons
Victoria Zaseeva
Maitane Gonzalez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada