dilluns, 18 de juny del 2012

La Ciutat Prohibida


ÀSIA ORIENTAL

Àsia és un continent que té 44,000.000 km quadrats. Està situat al sud al sud de l'oceà Glacial Àrtic, al nord de l'oceà Índic i d'Oceania, a l'est de l'oceà Pacífic i Amèrica i a l'oest de l'Àsia occidental i Europa.
Està formada per moltes illes com les de Japó o les d'Indonèsia.

Mapa d'Àsia

 
Els dos estats més poblats d'Àsia són l'Índia i la Xina. A la part del territori que va de l'Índia fins al Japó hi ha més del 50% de la població mundial.


 
XINA

Bandera de Xina
Xina és la civilització ininterrompuda més antiga del món (que mai no ha estat conquistada per altres regnes o països). Durant milers d'anys es va considerar Rei del Centre i els seus habitants fills de l'emperador groc. Els xinesos són autosuficients, creuen que no necessiten a ningú més.

 

GEOGRAFIA
Xina és més un continent que un país. La seva superfície és 9,571.300 km quadrats. Hi han alguns deserts, com per exemple el de Taklamakan i el de Gobi. Xina té 1.057,210.000 habitants. La seva capital és Pekín i la llengua nacional és el putonghua.
Mapa de Xina

 

PODER I POLÍTICA
La política i el sistema xinès bàsic va ser establert entre el 221 i el 206 a.C. pel primer emperador xinès Qiu (pronunciat chin), i d'aquí és d'on prové el nom de Xina.


RELIGIÓ
Xina va importar el budisme de l'Índia i després la van considerar com la seva religió pròpia.



LA CIUTAT PROHIBIDA

Des del segle XV la Ciutat Prohibida va ser un palau dels emperadors xinesos. Albergava a més de 10.000 persones. L'emperador Yunglo va manar construir-la al 1404 i van tardar uns 14 anys en acabar-la. Van participar a la construcció 100.000 artesans i 1,000.000 d'obrers.
 L'últim emperador va pujar al tron al 1902 amb només dos anys. Va regnar fins al 1912, però no va ser obligat a abandonar la Ciutat fins al 1924.

Una de les portes de la ciutat, amb la fotografía d'un antic dictador xinès.


És tota feta de fusta i té 9.999 habitacions. Els murs i els pilars estan pintats de vermell, símbol del poder reial. Té els carrers rectes i les teulades de perfil afilat.
Teulades de perfil afilat, pilars i murs vermells.



 
Per els xinesos, va ser construïda al centre del món. Ocupa una superfície igual a 107 camps de rugby. El mur que l'envolta té 10 metres d'altura i 3,5 km de llargada (al voltant de la Ciutat) i a més una fosa de 50 metres que l'envolta.
Actualment alguns edificis estan convertits en museus.

QUI HI VIU?
La Ciutat Prohibida es divideix en dos parts:
  • La part de l'emperador i la seva família, on l'entrada està prohibida i els edificis són més bonics i decorats.
  • La part de les dones de l'emperador i dels servidors i funcionaris.
















Anna H.
Christian L.  Àlex R.  Paula S.

























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada