dilluns, 18 de juny del 2012

L'ESTÀTUA DE LA LLIBERTAT (Estats Units-Amèrica del nord)


Amèrica del nord

Amèrica del nord es troba al nord-oest de l'hemisferi. Té una extenció de 24.709.000 km² i una població de  528.720.588 habitants. Amèrica del nord està dividida en dos països: Estats Units i Canadà. Estats Units ocupa una superfície de 9.372.614  km² i Canadà de 9.976.139  km². Estats Units té 288.530.000 habitants i Canadà té una població de 31.268.000 habitants.







Divisió d'Amèrica del nord






Estats Units d' Amèrica (EE.UU)






















Equival a 1 dòlar i la foto és el president Jorge Washingto
Estats Units d' Amèrica ofereixen una immensa varietat de paisatges entre la costa Atlàntica i la costa Pacífica. Aquest païs representa la primera potència econòmica i mil·litar del planeta. La seva llengua oficial és l'anglès i la moneda el dòlar. La festa nacional és el 4 de juliol. Washington és la capital del païs 






 La bandera d'Estats Units està consituida per 13 barres blanques i vermelles que representen les 13 primeres colònies del 1775. També està formada per 50 estrelles sobre un fons blau que representen els 50 estats del païs.



Bandera d'Estats Units


50 estats del païs






        




Nova York



Un aquests estats és Nova York. Nova York és una ciutat de rascacels,ocupa una extenció de 1.214 km² i està formada per 5 municipis clarament definits; Manhattan, Bronx, Queens, Broklyn i Staten Island. Al igual que Estats Units la seva llengua és l'anglès i la moneda el dòlar. 




5 districtes de Nova York





Llocs d'interès: Broodway, Times Square, Quinta avenida, Empire State, l'Estàtua de la Llibertat,...


L'Estàtua de la llibertat 



L'Estàtua de la Llibertat és un dels monuments més famosos de Nova York i d'arreu de tot el món. Representa la imatge de la llibertat per als millons d'imigrans que busque una nova vida a Amèrica. Està a l'illa de Liberty Island amb una alçada de 93 metres i un pes 225 tones,i està feta de ferro. Va ser un regal del poble françès al nord-amèrica. Va estar nominada per a formar part de 'Les 7 meravelles del món',on resultà finalista.



L'esquelet de l'Estàtua de la llibertat



El seu escultor va ser Frédéric-Auguste Bartholdi. Per dissenyar la base que havía de suportar la seva explendida obra, Bartholdi va reunir al gran ingenier Gustave Eiffel (era força conegut, però no per la seva gran Torre a París, perquè encara no estava construïda). Eiffel va construïr un esquelet de ferro per poder suportar les enormes plaques de coure que constitueixen ' La pell i el vestit ' de l'estàtua. Bartholdi es va inspirar en la seva mare.



Frédéric-Auguste Bartholdi


La inauguració va estar el dia 28 d' Octubre de 1886. Va ser una gran ceremonia on va assistir el president Groven Cleveland i representants internacionals.
Les dimensions són extrahordinàries: el braç que sosté l'antortxa medeix gairebé 15 metres de longitud i el dit índex fa 2 metres. 

Estàtua de la llibertat

Pati González, Judit Carmona, Lucas Zambotti, Christian Noguera i Christian Repiso
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada