dilluns, 18 de juny del 2012

ULURU (Austràlia)

Oceania és un continent situat a l’hemisferi sud-est. Els països són; Austràlia, Indonèsia, Nova Zelanda i també està format per moltes illes petites.
Uluru (ayers rock) està situat a Austràlia (commowealth d'Austràlia) amb la capital Canberra tot aquest país té i una població de 17.240.800 habitants i té una superfície de 7.682.300 kilòmetres quadrats on es distribueixen. Les ciutats principals són: Sidney, Melbourne, Brisbane, Perth i Adelaide. La moneda oficial és el dolar australià i la llengua oficial és l'anglès.



Uluru, també coneguda com Ayers Rock, està situada al parc nacional de Uluru-kata tjuta, es troba al nord d’Austràlia a una majestuosa esplanada a Alice Spring. És un fantàstic grup de 36 grans roques vermelles que es troben a 460km d’Alice Spring, alberga  als esperits dels temps dels sants.



És un símbol representatiu d’Austràlia, també és molt important per el poble anangu, perquè és un dels monuments dels songlins de la cultura i mitologia anangu.
Uluru està format per capes verticals d'una sorra molt dura que té un color vermell per l’oscitació a les cares del nord-est, la erupció ha  format esquerdes a les roques i s’han creat canals pels que l’aigua flueix quan hi ha tempesta , donant lloc a espectaculars cascades.
La gent intenta escalar fins a dalt de tot, però els anangu prefereixen que no escalin, cada any mor algú en intentar escalar i molts són rescatats.
Urulu té una circumferència de 9’4 km, té 348 m d’altura i es pensa que uns 2.500 m de roca que es troben sota terra.

 
Angel Gil, Toni Pujol, Mariona Gisbert, Mireia Crespo, Ariadna Ens.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada