dilluns, 18 de juny del 2012

Petra (Jordània)


 NABATEUS

Foren un poble nòmada àrab establers al desert de Jordània i nord d’Aràbia.
No bevien vi, no construïen cases, no tenen vinyes ni camps ni llavors, vivien en tendes; l’alteració d’aquestes costums era un crim capital.
Es dedicaven a la ramaderia i eren portadors d’espècies i plantes aromàtiques del sud d’Aràbia que arxivaven a Petra, la seva capital.
Quan eren atacats per un enemic més fort es retiraven a llocs desolats on l’enemic no els podia seguir per manca d’aigua, on tenien reserves d’aigua, llet i productes naturals que estaven amagats a la roca o al terra.

PETRA

El Petra fou una ciutat d’Aràbia, ara mateix no està habitada per ningú i es troba a la moderna Jordània, va ser la capital dels nabateus i després de la província romana d’Aràbia de Petra. Esta  situada entre la mar morta i el golf Elamític.
L’any 1 a.C. es nabateus van excavar unes magnifiques tombes en el Petra: primer eren simples tombes i desprès petites sales sense decorar.
Les tombes van ser excavades a un lloc de la muntanya pràcticament inaccessible, per poder protegir-les dels comerciants, van ser oblidades durant uns 1500 anys, perquè a partir del segle V d.C. les mercaderies circulaven per el mar i no per les rutes del desert.
 L'any 1812 el suís Johann Buckhardt que s'avia convertit a l’ islam va descobrir Petra durant la seva peregrinació a la Meca.


La façana de Petra.



L'interio de Petra.


JORDÀNIA

Mapa de Jordània.

És un país de l'Àsia situat a l'Orient Mitjà. Té fronteres amb l'Iraq, l'Aràbia Saudita, Israel i Síria. comparteix costes de la mar morta amb Israel i l'Aràbia Saudita amb l'Egipte el golf Aqaba. La seva capital és Amman. Allà es parla l'àrab. Tenen com a rei a Abdallah II. Té una superfície total de 92300 km2 per una població de 6407085 habitants. La moneda oficial és el Dinar Jordà ( JOD ).





PRÒXIM ORIENT

Forma part de l'Àsia. És la part de l'Orient que està més a prop d'Europa ( Occident ). En gran part es practica l'Islamisme. És una de les regions on es produeix molt de petroli. És una de les regions que s'ha enriquit més en aquest últim segle.  



                        










JULIA KUSTOVA, LAURA ALONSO, ARNAU ALBA, FRAÇOIS GRACIET

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada