dilluns, 18 de juny del 2012

La gran Esfinge (Egipte)



Esfinge (Egipte- Àfrica)

ÀFRICA

Està situada en gran part a latituds tropicals. Gairebé està totalment envoltada per masses d'aigua: al nord per la Mar Mediterrània, a l'est per la Mar Roja i l'Oceà Índic i a l'oest per l'Oceà Atlàntic. L'Isme de Suez, al nord-est, uneix Àfrica i Àsia.



Àfrica és, per la seva extensió, el tercer dels continents de la Terra. Àfrica es caracteritza per tenir una forma massiva, amb litorals molt poc retallats. L'interior del continent està constituït per un conjunt de conques i d'altiplans erosionats.

La població a l'Àfrica és de 1.000.010.000 habitants. La seva extensió és de 30.221.532 km quadrats. La densitat de població és de 33 habitants per km quadrat. A l'Àfrica hi ha 53 estats.


EGIPTE

Egipte està situat al nord d'Àfrica, limita al nord amb la costa del Mar Mediterrani, al sud amb Sudan , a l'est amb Israel i el Mar Roig  i a l'oest amb Líbia.

Egipte té una superfície de 1.001.449 km quadrats i una densitat de 700 habitants per km quadrat.


 La població és de 65.700.000 habitants i els idiomes són l'àrab (oficial) , el francès i
l’anglès. La capital és El Caire (6.850.000 habitants). La moneda d'Egipte és la lliura egípcia . El sistema polític és la república presidencial. La religió és l’Islam.

Egipte té el riu més llarg del món, el riu Nil. La població viu a la riba del Nil, on es pot disposar d’aigua per a la seva llar, els negocis i les granges.


El clima és desèrtic, amb temperatures que oscil·len entre els 14 o 33 graus.
Les indústries d’Egipte són: la siderúrgia, metal·lúrgia de l’alumini, afinació del petroli, productes químics, petroquímics i muntatge d’automòbils.

   

LA GRAN ESFINGE

La gran esfinge de Gizeh de 57m de base per 20 d’altura. Es tracta d’una figura en forma de lleó, amb les cames del devant estirades i un cap, humà, va tocat amb les menes.


 Encara que durant molt de temps la seva identitat va ser un enigme, existeix la certesa de que representa al faraó Kefrén en forma d’Esfinge vigilant de la necrópolis. Podria representar a un animal místic que guarda el somni dels reis enterrats a les piràmides. En el seu interior no hi ha cap capilla ni camèra secreta.


La mistèriosa Esfinge de Gizeh podria explicar-nos moltes històries: Ha conegut als poderossos faraóns Kefré i Mirserinos, ha sentit la caricia de Tutmosis IV...
Una tradició assegura que el seu rostre reprodueix fidelment el detalls de la cara del rei Kefrén que va regnar uns 2.600 anys abans de Crist. Entre les cames del devant porta una inscripció que explica com Tutmosis IV la va salvar de morir sepultada per la sorra del desert.


TANIA OLIVAS NAVARRRO, PAULA MUÑOZ FERNÀNDEZ, JANA VIADER RELAT, CRISTINA SERRANO NOVOA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada